Breaking News

Γιατρός ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Γιατρός και πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο Bronx-Lebanon, στην περιοχή του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, ήταν ο δράστης που άνοιξε πυρ περίπου στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), στις 14:55 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης εισέβαλε στο νοσοκομείο των 1.000 κλινών, σκοτώνοντας μία συνάδελφό του και τραυματίζοντας άλλους 6, ανάμεσά τους οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος Bill de Blasio δήλωσε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατία, αλλά η ενέργειά του μάλλον σχετίζεται με το χώρο εργασίας. "Αρκετοί από τους τραυματίες αγωνίζονται για τη ζωή τους", πρόσθεσε.


Μετά την επίθεση ο δράστης αυτοκτόνησε. Η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος φορούσε λευκό ιατρικό πανωφόρι όταν εντοπίστηκε, ενώ βρέθηκε κοντά του ένα στρατιωτικό τουφέκι M16.

Ο αστυνομικός επίτροπος James O'Neill δήλωσε ότι η επίθεση άρχισε στον 16ο όροφο και όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν στον 16ο και 17ο όροφο.

Ο δράστης δεν έχει επίσημα κατονομασθεί, αλλά αστυνομικές πηγές δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ότι ήταν ο 45χρονος Henry Bello (φωτογραφία), πρώην γιατρός στο νοσοκομείο. Πηγές του NBC αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο το 2015, μετά από κατηγορίες.


Πηγή: BBC.com