Breaking News

Γαλλία: Καμπάνια για τη διάσωση του ιστορικού πύργου «Chateau le Paluel» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το κάστρο «Chateau le Paluel» βρίσκεται στην επαρχία Perigord της Γαλλίας. Οι ακτιβιστές στην περιοχή Dordogne προτρέπουν τους ανθρώπους να το αγοράσουν από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, προκειμένου να το διατηρήσουν. Οι μετοχές ξεκινούν από το ποσό των 50 ευρώ...

Το κτίριο εγκαταλείφθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 75 χρόνια, όταν το επιτέθηκαν οι Ναζί στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τώρα θεωρείται ότι ανήκει σε μια εταιρεία που εδρεύει στο Μονακό. Οι τοπικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα καταρρεύσει και για το λόγο αυτό έδωσαν τον περασμένο μήνα προθεσμία στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε έργα αποκατάστασης μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό μνημείο, που διαθέτει, μεταξύ άλλων, οκτώ υπνοδωμάτια, έναν ανεμόμυλο και μια πισίνα.

Ωστόσο, μια τοπική ομάδα ακτιβιστών προωθεί μια εναλλακτική λύση, την καμπάνια «Adopt A Chateau», καλώντας τον κόσμο να αγοράσει μετοχές, αξίας 50 ευρώ η καθεμία. Η καμπάνια στοχεύει στη συγκέντρωση ενός ποσού, περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να αγοράσει το παλιό φρούριο και να το επισκευάσει, με όλους τους επενδυτές να είναι συνιδιοκτήτες.

«Πιστεύουμε στη συλλογική εξουσία και θέλουμε εσείς, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες, να αποφασίζετε συλλογικά και δημοκρατικά για το μέλλον του κάστρου. Κατοικία καλλιτέχνη; Ένας καινοτόμος και δημοφιλής πολιτιστικός χώρος; Θέλουμε το κάστρο να γίνει σύμβολο συλλογικής, δημιουργικής έκφρασης και φυσικά με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της κληρονομιάς και του πολιτισμού» αναφέρεται στην καμπάνια.

Επί του παρόντος, το φιλόδοξο σχέδιο συγκέντρωσε περίπου 65 χιλιάδες ευρώ, που σημαίνει ότι έχουν απομείνει λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.