Breaking News

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη χθεσινή ομιλία του, από το βήμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για τέταρτο μνημόνιο, για μέτρα, μείωση συντάξεων και αυστηρότατο πλαίσιο μέχρι το 2022. 

«Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο και σε πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022. Εγώ θα διεκδικήσω και θα πετύχω μείωση αυτών των πρωτογενών πλεονασμάτων διότι θα αντιπροτείνω στους εταίρους ένα συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό κράτος. Εμείς θα πείσουμε τους εταίρους μας ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη χώρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ και φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και είναι αυτό από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε για να μπορέσουμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φορολογικούς συντελεστές» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για την... "άστοχη" χθεσινή ευχή του για καλή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε από την Ευρώπη, δήλωσε:

«Έκανα λάθος, είχα μείνει στο πρώτο παιχνίδι που είχε κερδίσει. Ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν είχα καμία πρόθεση να αναφερθώ ειρωνικά σε μια ομάδα που είναι πολύ σημαντική και πολύ ιστορική. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία όσο ο επιχειρηματίας περιορίζεται στη δράση του. Εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα είναι όταν οι επιχειρηματίες αγοράζουν ΜΜΕ προκειμένου να υπερασπιστούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Δεν θέλουμε τέτοια επιχειρηματική δράση».

Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή, δεν εκφράζει ακραίες θέσεις. Έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου.