Breaking News

Σαν σήμερα το «Yesterday» κυκλοφορεί στις ΗΠΑ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 1965, οι Beatles κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Yesterday», που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Help!».

Το κομμάτι το έγραψε ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, αλλά πιστώνεται και στον Τζον Λένον. Ηχογραφήθηκε στις 14 Ιουνίου 1965, κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου και στις 13 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε και ως single στις ΗΠΑ. Οι στίχοι είναι μελαγχολικοί και επικεντρώνονται σε έναν χωρισμό μίας σχέσης.

Το τραγούδι έχει υποστεί πάνω από 2.200 διασκευές, πράγμα που το καθιστά ένα από τα τραγούδια με τις περισσότερες διασκευές, στην ιστορία της μουσικής.

Σε μία ψηφοφορία, από κριτικούς και ακροατές του BBC Radio 2, το κομμάτι κατατάχθηκε 1ο ανάμεσα στα σπουδαιότερα τραγούδια του 20ου αιώνα. Την πρώτη θέση έλαβε και σε λίστες των Rolling Stone και MTV, για το σπουδαιότερο ποπ τραγούδι όλων των εποχών. Το τραγούδι, επίσης, το 1997, εισήχθη και στα Grammy Hall of Fame.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, στις 13 Σεπτεμβρίου 1965, οι Beatles έλαβαν τον χρυσό δίσκο για το τραγούδι τους «Help», το οποίο συμπεριλήφθηκε στην ομώνυμη ταινία του 1965, αλλά και στον ομώνυμο και πέμπτο δίσκο του σχήματος. Το «Help» κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο έφτασε την κορυφή στα βρετανικά και στα αμερικανικά charts για τρεις εβδομάδες.



Με πληροφορίες από: wikipedia