Breaking News

Dennis Edwards: «Έσβησε» η φωνή των θρυλικών «Temptations» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Dennis Edwards, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος "The Temptations" της αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας Motown, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60 και του '70.

Σύμφωνα με το Variety άφησε την τελευταία του πνοή στο Σικάγο. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Dennis Edwards είχε ενταχθεί στο συγκρότημα το 1968, όταν αντικατέστησε τον τραγουδιστή David Ruffin.


Ο Edwards έδωσε νέα πνοή στο συγκρότημα. Μεταξύ των επιτυχιών των "Temptations" τα τραγούδια: "Cloud Nine" (No6 pop, No2 R&B),  "Runaway Child, Running Wild" (No6 pop, No1 R&B), "I Can not Get Next To You", "Psychedelic Shack" (No7 pop, No2 R&B), "Ball of Confusion" (No3 pop, No2 R&B) ), "Papa Was a Rollin’ Stone" κ.α. Η τελευταία επιτυχία σημειώθηκε το 1975 με μοναδικό το "Shakey Ground" που έφτασε Νο 1.

Ο Dennis Edwards ακολούθησε σόλο καριέρα τη δεκαετία του '80. Το "Do not Look Any Further", ένα ντουέτο με τον Siedah Garrett, έφτασε το Νο2 R&B το 1984. 

Μετά από μία περίοδο απουσίας επέστρεψε για μια μικρή περιοδεία το 1987. Αργότερα, τη δεκαετία του '90, συναντήθηκε με το ιδρυτικό μέλος Otis Williams και πραγματοποίησαν εμφανίσεις ως "Temptations".

Το 1989 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame

Άφησε πίσω την κόρη του, που είχε αποκτήσει από τον σύντομο γάμο του με την τραγουδίστρια Ruth Pointer των "Pointer Sisters".