Breaking News

Θλίψη για την απώλεια γνωστού λαϊκού τραγουδιστή (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και κιθαρίστας, με 40ετή και πλέον θητεία στη δισκογραφία. 

Ο λόγος για τον Χρήστο Στυλιανέα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών. Η οικογένειά του έγραψε στο Facebook:

«"Tον αγώνα τον καλό αγωνίστηκα, τον δρόμο τελείωσα, την πίστη διατήρησα· τώρα, πλέον, μου απομένει το στεφάνι τής δικαιοσύνης, το οποίο ο Kύριος θα μου αποδώσει". Στις 3:15 ο Χρήστος Στυλιανέας μετέβει στον ουρανό να συναντήσει Εκείνον που υπηρέτησε με αφοσίωση όλα τα χρόνια της ζωής του. Ο Κύριος να τον υποδεχθεί και να του χαρίσει αιώνια ζωή κοντά Του!».



Νεότερη ανακοίνωση αναφέρει: «Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στην "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής" (Αυστραλίας 100 & Κανελλοπούλου), θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Στυλιανέα και στις 16:30 θα πούμε το τελευταίο αντίο στο Α' Νεκροταφείο Πατρών.»



Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Χρήστος Στυλιανέας γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1944. Ήταν σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής (ενίοτε και τραγουδοποιός), συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και κιθαρίστας, με 40ετή και πλέον θητεία στη δισκογραφία. 

Υπήρξε, επίσης, σημαντικός αγιογράφος και ζωγράφος, πολλά έργα του οποίου βρίσκονται σε ιερούς ναούς, μοναστήρια και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον χαρακτήριζε η καλοσύνη και η απλότητα, ενώ απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έδινε συνεντεύξεις. 

Πολλοί μουσικοί της Πάτρας τον χαρακτηρίζουν δάσκαλό τους και για πολλούς ήταν ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής της εποχής του.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε στην Πάντειο και ήταν εγκατεστημένος από το 1984 στην Πάτρα, στη νυχτερινή ζωή της οποίας δέσποζε, θεωρούμενος αυθεντία στο ρεμπέτικο στο λαϊκό τραγούδι. 

Γνώρισε μεγάλες δόξες στο περίφημο κέντρο «Χάραμα», από όπου πολλοί μεγάλοι πέρασαν για να τον απολαύσουν.

Μετά από 25 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2019, κυκλοφόρησε το νέο CD του Χρήστου Στυλιανέα με τίτλο «Τα Τραγούδια Της Ζωής Μας», το οποίο εκδόθηκε από την εταιρεία Agape το 2018, σε ενορχήστρωση του Νίκου Παπαδογιώργου και με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.

Εκτός από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, είχε αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμ, ενώ έντυσε μουσικά τη δουλειά «Εδώ Σαχάρα» (1992) της Σόφης Παππά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάφοροι καλλιτέχνες.

Στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε με τον Σπύρο Σαμοΐλη, ενώ το Σάββατο 14 Ιουνίου του 1975 συμμετείχε με τον Αντώνη Καλογιάννη την Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία των Μίκη Θεοδωράκη και Σπύρου Σαμοΐλη στο δημοτικό στάδιο της Κέρκυρας. 

Επίσης, έχει τραγουδήσει πολιτικά τραγούδια του Σπύρου Σαμοΐλη και συμμετείχε στο άλμπουμ «Είμαι Καλά», σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη, του οποίου η κυκλοφορία συνέπεσε με τον ερχομό του Λουντέμη από τη μακρόχρονη εξορία του. Ο ίδιος ο Λουντέμης ήταν παρών στην παρουσίαση του άλμπουμ από την δισκογραφική εταιρία Lyra και στον δίσκο ακούγεται να απαγγέλλει από μια ηχογράφηση που έκανε όταν βρισκόταν ακόμη στην εξορία. Το έργο αυτό επανακυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009 και εκτός από τον Χρήστο Στυλιανέα συμμετείχαν οι Ισιδώρα Σιδέρη, Ελένη Βιτάλη και Μάρω Λύτρα. Το 1985 συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμπ «Απ' το Χάραμα της Πάτρας», των Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Χρήστος Στυλιανέας έχει, επίσης, μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το «Κεφάλαιο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου.