Breaking News

30 χρόνια Mega Channel (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις αρχές του μήνα η ταινιοθήκη, το αρχείο αλλά και το λογότυπο του Mega πέρασαν στην κατοχή της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη... Με αφορμή τα 30 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την πρώτη εκπομπή του σήματος του Mega, το βράδυ της Τετάρτης το One Channel δημοσίευσε βίντεο, αναφέροντας στην περιγραφή:

«Ήταν 20 Νοεμβρίου 1989, ακριβώς πριν από 30 χρόνια όταν ανέτειλε μια νέα εποχή στο χώρο των Media. Ήταν εκείνη η ημέρα που σημάδεψε την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης όταν το Μεγάλο Κανάλι ή αλλιώς Mega Channel άνοιγε την πόρτα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια, όμως τόσο το σήμα όσο και το χαρακτηριστικό μουσικό χαλί έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη των τηλεθεατών.

Όπως και όλο το πρόγραμμα του καναλιού, οι μοναδικές σειρές του, η αντικειμενικότητα, η αμεσότητα της είδησης, οι αναλύσεις, η αποτύπωση της καθημερινότητας, η κουλτούρα και ο πολιτισμός υψηλού επιπέδου.

"Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την ΕΡΤ αλλά να τη συμπληρώσουμε" δήλωνε τότε ο γενικός διευθυντής του νεοσύστατου σταθμού Νίκος Σκουλάς, ανακοινώνοντας την ημερομηνία λειτουργίας του σταθμού. Είχε δώσει και την υπόσχεση ότι "θα προσφέρει ποιότητα στην ψυχαγωγία και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση".

Έτσι, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 1989, στις 15.00 ακριβώς, το σήμα του Μεγάλου Καναλιού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο μέσος όρος τηλεθέασης την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, έφτασε το 33,57% έναντι 26,27% της ΕΡΤ1 και 16,24% της ΕΡΤ2.

Το πρόγραμμα του Mega χαρακτήριζαν η φρεσκάδα, η πρωτοπορία, η ποικιλομορφία και η υψηλή αισθητική...»

Το Mega αναμένεται να βγει ξανά στον αέρα τον Ιανουάριο του 2020. Δείτε το βίντεο.