Breaking News

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο - «Λουκέτο» στο γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς - όπως επισημαίνεται - τέθηκαν όλα τα διμερή ζητήματα, αλλά και τα λεγόμενα εθνικά θέματα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, με την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, να παραμένει μάλλον χλιαρή.

Στο μεταξύ, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, κλείνει μετά από 10 χρόνια το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτό το λουκέτο σηματοδοτεί και το τέλος της ελληνικής κρίσης, σε μια διαδρομή που άρχισε τον Απρίλιο του 2010 από το Καστελόριζο.

Επίσης, οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά κι ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, τίθενται στο επίκεντρο πενταμερούς σύσκεψης στο Κάιρο. Πρόκειται για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου με τη συμμετοχή επιπλέον των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας και Ιταλίας.

Δείτε τα ρεπορτάζ από το δελτίο του Open.