Breaking News

Κοροναϊός: Πάνω από 360 οι νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό ανήλθαν στους 361, ενώ πάνω από 17.000 είναι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τον Δεκέμβριο που εμφανίστηκε ο ιός.

Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας, λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το BBC, εκατοντάδες νοσοκομειακοί υπάλληλοι στο Χονγκ Κονγκ απεργούν, ζητώντας να είναι εντελώς κλειστά τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το Χονγκ Κονγκ έχει αναστείλει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, όπως και των πορθμείων, ωστόσο οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας επιθυμούν ένα συνολικό κλείσιμο συνόρων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των συνόρων ίσως επιταχύνει την εξάπλωση του ιού, καθώς πολλοί ταξιδιώτες θα εισέρχονται ανεπίσημα στις χώρες.

Η Κίνα έχει ασκήσει κριτική στο κύμα των ταξιδιωτικών περιορισμών, κατηγορώντας τις ξένες κυβερνήσεις ότι αγνοούν τις επίσημες συμβουλές.

Στην Κίνα ένα νέο νοσοκομείο, που χτίστηκε σε μόλις οκτώ ημέρες, άρχισε να δέχεται ασθενείς τη Δευτέρα. Πρόκειται για το νοσοκομείο Huoshenshan των 1.000 κλινών στην πόλη Wuhan. Ένα δεύτερο νοσοκομείο, το Leishenshan, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Εκτός της Κίνας, καταγράφηκαν περισσότερα από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ πέθανε στις Φιλιππίνες ένας 44χρονος Κινέζος, που ταξίδεψε από την πόλη Wuhan. 

Στο χάρτη του BBC αναγράφονται οι χώρες και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.