Breaking News

Κορονοϊός: Περισσότερα από 4 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε όλο τον κόσμο, μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, που επικαλείται το στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Επίσης, οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι από 277.000.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα τέταρτο των κρουσμάτων και περίπου το ένα τρίτο των θανάτων.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς σε πολλές χώρες παραμένει χαμηλό το ποσοστό σχετικά με τα τεστ για κορονοϊό που έχουν γίνει.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων συνεχίζει να μειώνεται σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, ωστόσο επικρατεί ανησυχία ότι η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο «κύμα» της πανδημίας.

Ένας ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η πανδημία ήταν μια «μεγάλη δοκιμασία», που έκθεσε τις αδυναμίες του συστήματος υγείας της χώρας. Η σπάνια παραδοχή, από τον Διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας, Li Bin, έρχεται μετά από έντονη και συνεχή κριτική στο εξωτερικό για την πρώιμη αντίδραση της Κίνας, επισημαίνει το BBC.