Breaking News

Οι υπάλληλοι του Twitter μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους για... πάντα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Twitter θα επιτρέπει στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι για όσο χρονικό διάστημα θέλουν.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του αμερικανικού δικτύου NBC, που επικαλείται εκπρόσωπο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ανακοίνωσε την Τρίτη στους υπαλλήλους ότι πολλοί από αυτούς θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους σε μόνιμη κατάσταση, ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το άνοιγμα των γραφείων θα είναι απόφαση δική μας. Το πότε θα επιστρέψουν στα γραφεία οι υπάλληλοί μας, θα είναι απόφαση δική τους» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Twitter.

Όπως αναφέρει το NBC, σε ένα email, το οποίο γνωστοποίησε για πρώτη φορά ο ιστότοπος BuzzFeed News, ο Jack Dorsey φέρεται να ανέφερε ότι είναι απίθανο το Twitter να ανοίξει τα γραφεία του πριν από τον Σεπτέμβριο και ότι όλα τα events θα ακυρωθούν για το υπόλοιπο του έτους.

Η εταιρεία θα αξιολογήσει αργότερα τα σχέδια της για το 2021, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε:

«Ήμασταν οι μοναδικοί που ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, δεδομένης της έμφασης που δίνουμε στην αποκέντρωση και στηρίζοντας ένα κατάλληλα διαμοιρασμένο εργατικό δυναμικό, ικανό να εργαστεί από οπουδήποτε. Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να το επιτύχουμε. Έτσι, εάν οι υπάλληλοί μας βρίσκονται σε θέση και κατάσταση, που τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν για πάντα την εργασία από το σπίτι. Αν όχι, τα γραφεία μας θα είναι "ζεστά και φιλόξενα", με κάποιες πρόσθετες προφυλάξεις, όταν πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν».

Εν μέσω πανδημίας, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως το Facebook, η Google και η Microsoft έχουν προχωρήσει σε ένα μοντέλο εργασίας από το σπίτι, ενώ είναι, επίσης, προσεκτικοί στο σχεδιασμό για την επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο.

Σύμφωνα με το NBC, η Google έχει πει στους υπαλλήλους της ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εργάζεται από το σπίτι μέχρι το 2021, αν και ορισμένοι θα επιστρέψουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Πληροφορίες από: NBC News