Breaking News

Flashback: Τα παρασκήνια των γυρισμάτων της «Λάμψης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μακροβιότερη καθημερινή σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο Guinness, είναι η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 στις 16 Σεπτεμβρίου 1991, ενώ η σειρά ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2005, έχοντας συμπληρώσει 3.457 επεισόδια. Το τελευταίο επεισόδιο σημείωσε τηλεθέαση 41,4%.

Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί, ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και εκατοντάδες τεχνικοί. Ο μακροβιότερος πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου.

Δείτε το βίντεο του «Καλοκαίρι #Not», που παρουσίασε σήμερα όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια των γυρισμάτων της «Λάμψης».




«Παντρευτήκαμε στο εκκλησάκι στη Ρηγίλλης. Ήταν μία καθημερινή μέρα, όπου δεν άλλαξε το πρόγραμμά της. Παντρευτήκαμε και μετά εγώ πήγα στη "Λάμψη" κι έκανα γύρισμα. Ο Μάριος πήγε να γράψει το άρθρο του στο "Βήμα".

Ο παπάς μας είδε να βγαίνουμε και να πηγαίνουμε σε διαφορετικά αυτοκίνητα και απόρησε. "Δηλαδή, θα πάτε χώρια;" μας ρώτησε.

Έκανα γύρισμα με τον Χρήστο Πολίτη (Γιάγκος Δράκος). Του είπα ότι παντρεύτηκα πριν μία ώρα και γελούσε. Νόμιζε ότι έκανα πλάκα. Όταν το πίστεψε, με αγκάλιασε και με φίλησε. Δεν την ξεχνάω τη στιγμή...».