Breaking News

Η Βritish Airways ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των Boeing 747 (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από την απότομη κάμψη των μετακινήσεων παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, γεγονός που επηρέασε και τη British Airways.

Η British Airways, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας jumbo στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει από το στόλο της όλα τα Boeing 747.

«Με μεγάλη θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αποσύρουμε το σύνολο του στόλου μας των 747 με άμεση ισχύ. Είναι απίθανο η υπέροχη "βασίλισσα των ουρανών" μας να χρησιμοποιηθεί και πάλι από τις υπηρεσίες μας, δεδομένης της κάμψης των μετακινήσεων που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο BBC.

Όπως αναφέρει το BBC, η British Airways ανήκει στην International Airlines Group (IAG). Τα 747 αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνολικού στόλου της BA.

Η απόσυρση των αεροσκαφών είχε προγραμματιστεί για το 2024, αλλά η πανδημία του κορονοϊού επίσπευσε τις διαδικασίες.

Το Boeing 747 είναι όμορφο, ωστόσο - ως επιβατικό αεροπλάνο τουλάχιστον - είναι αρκετά ξεπερασμένο.

Πλέον η εταιρία θα χρησιμοποιεί πιο σύγχρονα και πιο αποδοτικά σε καύσιμα αεροσκάφη, όπως το Airbus A350 και το Boeing 787 Dreamliner. Όλα είναι φθηνότερα στη χρήση. Η εταιρία έχει στόχο να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, επισημαίνει το BBC.

Η BA διαθέτει 31 αεροσκάφη 747. Τα πρώτα 747 είχαν ξεκινήσει τα ταξίδια το 1989. Νωρίτερα η προκάτοχος εταιρία BOAC (British Overseas Airways Corporation) ξεκίνησε για πρώτη φορά να πετάει 747 στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (στη φωτογραφία το Boeing 747 της BOAC προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου τον Μάιο του 1970).


Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.