Breaking News

Ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στη Βηρυτό, ένα μήνα μετά την έκρηξη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, από τους διασώστες οι προσπάθειες αναζήτησης επιζώντων σε ένα κτίριο στη Βηρυτό, που καταστράφηκε από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι ένα μήνα πριν, το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν προχθές (Πέμπτη 3/9), καθώς Χιλιανοί διασώστες εντόπισαν καρδιακό παλμό  κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και χθες χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, το κτίριο βρίσκεται ανάμεσα στις κατοικημένες περιοχές Gemmayze και Mar Mikhael.

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της Χιλής, Francisco Lermanda, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι εντοπίστηκε πιθανό σημάδι ζωής κάτω από τα ερείπια σε βάθος 3 μέτρων. Οι διασώστες έσκαψαν τρεις σήραγγες για να προσπαθήσουν να φτάσουν στο σημείο.

«Είναι νωρίς για να μάθουμε αν κάποιος είναι ζωντανός ή νεκρός κάτω από τα συντρίμμια» πρόσθεσε o Lermanda.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο συντονιστής διάσωσης, Nicholas Saade, είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι ο παλμός είχε εξασθενήσει από την προηγούμενη ημέρα. Οι δημοσιογράφοι, που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσαν ότι η πιο πρόσφατη δοκιμή δεν εντόπισε καθόλου σήματα, επισημαίνει το BBC.

Xθες κρατήθηκε στη Βηρυτό ενός λεπτού σιγή, ένα μήνα μετά την έκρηξη, που οδήγησε 191 ανθρώπους στο θάνατο. Χιλιάδες ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία συνέβη όταν πυροδοτήθηκαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που ήταν αποθηκευμένοι σε αποθήκη υπό μη ασφαλείς συνθήκες για έξι χρόνια. Αξιωματούχοι του Λιβάνου είπαν ότι επτά άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.