Breaking News

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα το Νόμπελ Ειρήνης 2020 (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2020 απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) για τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της πείνας.

Όπως αναφέρει το BBC, η νορβηγική επιτροπή του Νόμπελ τόνισε ότι το WFP ενήργησε «ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρήση λιμού ως όπλο πολέμου και σύγκρουσης». Επίσης, η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε περαιτέρω το σημαντικό ρόλο του.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος Berit Reiss-Andersen δήλωσε ότι με το φετινό βραβείο η νορβηγική επιτροπή του Νόμπελ θέλησε να «στρέψει τα μάτια του κόσμου στα εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν ή αντιμετωπίζουν την απειλή της πείνας».


Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης

Όπως αναφέρει η wikipedia, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Programme) είναι ένα παρακλάδι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Το WFP παρέχει τροφή σε, κατά προσέγγιση, 90 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, από τα οποία 58 εκατομμύρια είναι παιδιά. 

Από το αρχηγείο του στη Ρώμη και από περισσότερες από 80 βάσεις στον κόσμο, το WFP προσπαθεί να βοηθήσει άτομα που δεν είναι ικανά να παράγουν ή να βρουν αρκετή τροφή για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Η οργάνωση συνεπικουρείται από διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που προσφέρουν δωρεές.

Η συνέντευξη Τύπου στο Όσλο της προέδρου της επιτροπής του Νόμπελ, Berit Reiss-Andersen.