Breaking News

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η απάντησή της για το πιστοποιητικό εμβολιασμού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό κλήθηκε να απαντήσει η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά 
την ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα της Δευτέρας. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα, όπως δημοσιεύεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ (δημοσιογράφος): «Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Μαρτίου, ο εμβολιασμός μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικά με απόφαση του Υπουργού Υγείας και μετά από γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Υπάρχουν σκέψεις να ενεργοποιήσετε αυτήν την πρόβλεψη; Και αν ναι, θα περιλαμβάνει και πιστοποιητικό εμβολιασμένου; Πώς θα προστατέψετε τους πολίτες που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο; Μπορεί να αναπτυχθεί έναν άτυπο απαγορευτικό σε βάρος τους για διάφορες δραστηριότητες, όπως ταξίδια με αεροπλάνο, χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλα;».

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, είμαστε κάθετοι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση, είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας, να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί.

Ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται. Ήδη σήμερα στην πρωινή μας συνάντηση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συζητήθηκε πώς ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό χώρο, μου διαφεύγει τώρα ακριβώς ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα, και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Και για το αν αυτό θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη, πάλι αυτό είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου να επιλέξει αν θα εμβολιαστεί ή όχι.

Δεν ξέρω. Έχει δημοσιευθεί για κάποιες αεροπορικές εταιρείες που τυχόν να ζητάνε κάποιο τέτοιο πιστοποιητικό, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».


Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση από τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη. Το παραπάνω απόσπασμα από το 17:20 και μετά.