Breaking News

Βρετανία - Eμβόλιο Pfizer: Αλλεργική αντίδραση σε δύο άτομα - Δεν συστήνεται η χορήγηση σε όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Βρετανία, όπου μία ηλικιωμένη έκανε το πρώτο εμβόλιο νωρίς το πρωί της Τρίτης... Ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer - BionTech και κατόπιν ακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το BBC η αρμόδια Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) συστήνει ότι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο των Pfizer - BionTech τα άτομα που έχουν ιστορικό με σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια.

Σύμφωνα με το BBC, η προληπτική σύσταση έγινε όταν δύο εργαζόμενοι στο NHS (το βρετανικό ΕΣΥ) είχαν αλλεργικές αντιδράσεις την Τρίτη. 

Τα δύο άτομα είχαν θεραπεία και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. Φέρεται να είχαν μια αναφυλακτοειδή αντίδραση, πολύ πιο ήπια από την αναφυλαξία.

Και οι δύο εργαζόμενοι στο NHS έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών, σε σημείο που φέρουν μαζί τους στυλό/ένεση αδρεναλίνης.

Ο καθηγητής Stephen Powis,  ιατρικός διευθυντής του NHS στην Αγγλία, δήλωσε ότι και τα δύο άτομα αναρρώνουν αισίως.

Αντιδράσεις όπως αυτές είναι ασυνήθιστες, αλλά συμβαίνουν και με άλλα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του ετησίου της γρίπης, επισημαίνει το BBC. 

Παρόμοιες αντιδράσεις δεν παρατηρήθηκαν στις κλινικές δοκιμές. Ωστόσο, άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα είχαν εγκριθεί να συμμετέχουν.