Breaking News

Σύψας: «Η μετάλλαξη είναι από Κρήτη μέχρι Βόρεια Ελλάδα - Ξαναγυρνάμε στην εποχή Γουχάν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τις μεταλλάξεις και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και το άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων μίλησε, μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα άφησε το ενδεχόμενο καθολικού lockdown για να σπάσει η πανδημία εφόσον δούμε απότομη αύξηση στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως όλα είναι στο τραπέζι.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως δυστυχώς στην Ελλάδα, μετά από έλεγχο δειγμάτων τα οποία ήταν από τις 12 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου, από τα 187 δείγματα που ελέγχθηκαν το 60% βρέθηκε να έχει μετάλλαξη... Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, δεν ήταν τυχαία δείγματα αλλά ήταν δείγματα που υπήρχε μεγάλη κλινική υποψία.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δυστυχώς η μετάλλαξη είναι εδώ, είναι παντού, επεσήμανε ο κ. Σύψας. Από την Κρήτη μέχρι και την Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει ήδη νοσήσει με τον κανονικό κορονοϊό να ξανανοσήσει με κάποια από αυτές τις μεταλλάξεις, δήλωσε πως δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα και ο ιός να παρακάμψει την προηγούμενη ανοσία. Οπότε στην περίπτωση αυτή είναι σαν να έχουμε στην Ελλάδα έναν καινούργιο ιό. Ξαναγυρνάμε πάλι στην εποχή της Γουχάν. Δηλαδή έχουμε ένα καινούργιο ιό για τον οποίο δεν έχουμε ανοσία και οποίος επεκτείνεται ταχύτατα στον πληθυσμό.

Δείτε το βίντεο. Διαβάστε αναλυτικότερα τις δηλώσεις του στο Skai.gr