Breaking News

Ευθύμιος Λέκκας: «Είναι θετικό που έχουμε πολλούς μετασεισμούς» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολλές ζημιές και καταστροφές σε σπίτια και κτίρια προκλήθηκαν μετά τον ισχυρό ισχυρό σεισμό στη Θεσσαλία, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης...

Οι καταστροφές στο χωριό Δαμάσι Λάρισας είναι τεράστιες ενώ οι κάτοικοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν την περιοχή, με τους κατοίκους να διανυκτερεύουν σε σκηνές, γήπεδα και ανοικτούς χώρους. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε πως είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε πολλούς μετασεισμούς, ενώ ανέφερε ότι υπολογίζονται περίπου 300 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή να έχουν μείνει ακατοίκητα.

«Πιθανότατα ήταν ο κύριος σεισμός και είναι καλό που έχουμε πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι ξεπερνάνε τα 5 Ρίχτερ. Ανησυχούν τους κατοίκους, αλλά οι μετασεισμοί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».


Xθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε: «Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Την καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούν μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.»