Breaking News

Περικλής Λιανός: «Κάποιοι δεν φέρονται συναδελφικά, αλλά έχουν πάρει το... δρεπάνι και καταγγέλλουν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι δεν φέρονται τόσο συναδελφικά και καταγγέλλουν, φωνάζουν... έχουν πάρει το δρεπάνι... Και λες "για μαζευτείτε λίγο ρε παιδιά"... Βλέπουμε ανθρώπους που μιλάνε και λέμε "Κοίτα ποιος μιλάει τώρα και καταγγέλλει"...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε ο Περικλής Λιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων του «Καφέ της Χαράς».

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες που συγκλονίζουν το χώρο του θεάτρου, κάνοντας και μία αποκάλυψη για την εποχή που ήταν μέλος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ. Συγκεκριμένα, είπε:

«Καθόλου δεν έπεσα από τα σύννεφα με όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα και μάλιστα βγήκε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Γι' αυτό που έπεσα απ' τα σύννεφα είναι ότι δεν ήξερα για κάποια πράγματα την έκταση, την ένταση και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Βέβαια, από την άλλη έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών και λίγο με τρομάζει αυτή η πολύ γρήγορη αποκαθήλωση, ενώ δεν υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας. Δηλαδή, κάπου έχουμε βάλει στην άκρη το νομικό πολιτισμό, που τον επικαλούμαστε για τα πάντα. Κι έχω την εντύπωση ότι οι συνάδελφοι είναι με μια πέτρα στο χέρι έτοιμοι να λιθοβολήσουν. Αυτό με τρομάζει.

Έχω συνεργαστεί με αρκετούς από αυτούς που καταγγέλλονται. Εμένα με σεβάστηκαν, αλλά δεν χρειάζεται να σκοτώσεις έμενα για να είσαι δολοφόνος, μπορεί να σκοτώσεις έναν άλλον. Παραμένεις δολοφόνος. Και είναι απαράδεκτο αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι φταίνε τα θύματα γιατί τους έδωσαν "αέρα". Έχουν δει τα ματάκια μου αρκετά πράγματα και μερικές φορές νιώθω ενοχές γιατί δεν αντέδρασα όπως θα έπρεπε.

To 2012 ήμουν μέλος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ και μας ερχόντουσαν και τότε καταγγελίες. Δικάσαμε και έναν που ήταν γνωστό όνομα, αλλά το αίτημα ήταν να διαγραφεί. Εμείς δεν τον διαγράψαμε γιατί ήταν στα όρια της σύνταξης και το θεώρησα πολύ άσχημο να διαγράψεις έναν άνθρωπο, ο οποίος ήθελε πάρα πολύ να αθωωθεί. Υποστήριξε πολύ τον εαυτό του. Είχε δώσει ένα χαστούκι σε έναν ηθοποιό και ήρθε ο ηθοποιός να το καταγγείλει. Κάναμε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, δηλαδή χρηματικό πρόστιμο και να ενημερωθεί όλος ο χώρος, όλα τα θέατρα, με επιστολές και στα κινητά τους για την ποινή αυτού του ανθρώπου...

Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι δεν φέρονται τόσο συναδελφικά και καταγγέλλουν, φωνάζουν... έχουν πάρει το δρεπάνι... Και λες "για μαζευτείτε λίγο ρε παιδιά"... Βλέπουμε ανθρώπους που μιλάνε και λέμε "Κοίτα ποιος μιλάει τώρα και καταγγέλλει"...».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Περικλής Λιανός στον Κώστα Τσουρό.