Breaking News

Αποζημίωση-μαμούθ για την οικογένεια του George Floyd (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αφροαμερικανός George Floyd είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2020, με τον αστυνομικό που τον συνέλαβε να κατηγορείται ότι με το γόνατό του στο λαιμό του, του προκάλεσε ασφυξία, οδηγώντας τον στο θάνατο.

Είχε ακολουθήσει ένα μεγάλο διάστημα έντασης στις ΗΠΑ. Η κατάσταση είχε πάρει διαστάσεις λαϊκής εξέγερσης, με τις διαδηλώσεις να έχουν βυθίσει στο χάος τη Μινεάπολη και γενικότερα την πολιτεία της Μινεσότα.

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο δήμος της Μινεάπολης και η οικογένεια του George Floyd κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Ο δήμος της Μινεάπολης θα καταβάλλει στην οικογένεια του Floyd αποζημίωση ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την υψηλότερη αποζημίωση που έχει καταβληθεί ποτέ εξωδικαστικώς για αστική υπόθεση.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολης,  Lisa Bender, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον τεράστιο πόνο και το τραύμα που προκάλεσε ο θάνατος του George Floyd στην οικογένειά του και σε τόσα μέλη της κοινότητάς μας που πενθούν. Η Μινεάπολη άλλαξε ριζικά από τη συνειδητοποίηση του ρατσισμού».

Ο αδερφός του τόνισε: «Ευχαριστώ την πολιτεία της Μινεσότα που τακτοποίησε αυτό τον συμβιβασμό, όμως, παρότι ο αδερφός μου δεν είναι εδώ, είναι μαζί μου στην καρδιά μου, γιατί αν μπορούσα να τον φέρω πίσω, θα τα έδινα όλα πίσω».

Όσον αφορά τη δίκη του αστυνομικού, συνεχίζεται. Ο Derek Chauvin, που έχει απολυθεί από την αστυνομία της Μινεάπολης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεύτερου και τρίτου βαθμού. Στη Μινεάπολη, οι αρχές λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα για να αποτρέψουν επεισόδια σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.