Breaking News

Κορονοϊός - Βραζιλία: Έρευνα με μαζικό εμβολιασμό σε νησί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο οποίο εξελίσσεται μια σημαντική μελέτη για την επίπτωση και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Όπως μετέδωσε το Euronews, στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συντονίζεται από το ίδρυμα Oswaldo Cruz, η πολιτεία του Ρίο εμβολιάζει μαζικά όλο τον ενήλικο πληθυσμό του νησιού Paquetá, στον κόλπο Γκουαναμπάρα.

Η έρευνα συνδέεται με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας και ο υπουργός Μαρσέλο Κεϊρόγκα ήταν εκείνος που χορήγησε την πρώτη δόση, αν και στο παρελθόν ως γιατρός είχε εκφράσει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος.

«Μέχρι το τέλος του έτους, ολόκληρος ο πληθυσμός της Βραζιλίας άνω των 18 ετών θα έχει ανοσοποιηθεί έναντι της Covid-19 με δύο δόσεις του εμβολίου. Είναι το διαβατήριο για την ελευθερία μας», τόνισε ο Κεϊρόγκα.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είμαι χαρούμενη που εμβολιάστηκα, αλλά θα ήθελα να είχα εμβολιαστεί από κάποιον που εκπροσωπεί την αγάπη για την επιστήμη και το εμβόλιο», δήλωσε η πρώτη κάτοικος του νησιού που έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δείτε το βίντεο του Euronews.