Breaking News

Χρήστος Παππάς: Στου Ζωγράφου συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και έπεσε η αυλαία της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, με την καταδίκη των μελών της.

Τότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όμως ο Χρήστος Παππάς κατέστη φυγόδικος.

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο - αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ. - το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

Κρυβόταν στο ισόγειο διαμέρισμα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και εγκατέλειψε το σπίτι του για να αποφύγει τη σύλληψή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Μαζί με τον Χρήστο Παππά συνελήφθη και η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου σπιτιού, η οποία και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ακόμα και οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, δεν είχαν δει ποτέ τον φυγόδικο Χρήστο Παππά, ενώ τα παράθυρα της συγκεκριμένης οικίας ήταν συνεχώς κλειστά.

Ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν έφερε καμία αντίσταση κατά την διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, η οποία κράτησε περίπου 40 λεπτά.

Μετά τη σύλληψη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Megatv.com