Breaking News

Αφγανιστάν - Επιμένει ο Joe Biden: «Παρά τους νεκρούς, είναι μια αποστολή που αξίζει» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν, όπου σημειώθηκε βομβιστική επίθεση έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai της Καμπούλ, οι ΗΠΑ απάντησαν με αεροπορική επιδρομή με drones εναντίον θέσεων του ISIS στο ανατολικό Αφγανιστάν. Από την επιδρομή φέρεται να σκοτώθηκε ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς η μια χώρα μετά την άλλη ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης από την Καμπούλ.

Ήδη, αναχώρησαν τα τελευταία αεροσκάφη από Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία, ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι και μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπερασπίστηκε ξανά την απόφασή του να ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των νεκρών, από την επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ήταν και 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. 

«Η αποστολή, που είναι σε εξέλιξη εκεί, είναι επικίνδυνη και τώρα είχε και απώλειες σε αμερικανικό προσωπικό. Είναι μια αποστολή που αξίζει, γιατί συνεχίζουμε να απομακρύνουμε ανθρώπους από την περιοχή», τόνισε ο Joe Biden.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open.