Breaking News

Το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε στην Κρήτη τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών η τελετή αποχαιρετισμού, με εκφωνήσεις επικήδειων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η σορός έφτασε στο λιμάνι της Σούδας. Μετά από μία ενδιάμεση στάση στην Πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, μεταφέρθηκε πεζή στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα. 

Το μεσημέρι, η σορός αναχώρησε από τον Μητροπολιτικό Ναό με προορισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Στην εκκλησία βρέθηκε η οικογένειά του, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κ.α.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποχαιρέτησε τον πατέρα της, τραγουδώντας ως επικήδειο το «Παλικάρι», που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συγκίνησαν 96 βρακοφόροι, που τραγούδησαν «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις, όντε κι αν αστοχήσει».

Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Δείτε τα βίντεο.