Breaking News

Η εξομολόγηση της Δ. Μιχαηλίδου: «Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με εξομολογητική διάθεση, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα». 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε αρχικά στον Κώστα Τσουρό, που τη συνάντησε  στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο:

«Η Παιδόπολη είναι ένα από τα ιδρύματά μας, μία από τις δομές μας. Φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών. Τα περισσότερα είναι αδέλφια. Προσπαθώ να τα επισκέπτομαι κάθε 2-3 μήνες. Θα ξανάρθω τα Χριστούγεννα. Νιώθω χαρούμενη όταν βλέπω λιγότερα παιδιά εδώ. Αυτή είναι η μεγάλη χαρά και ανταμοιβή μου...

Την ίδια στιγμή που είχαμε 2.000 παιδιά στα ιδρύματα, είχαμε και χιλιάδες συμπολίτες που ήθελαν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες, πλέον είναι όλες ηλεκτρονικές και διαφανείς. Έχουμε φτιάξει το amynet.gr, όπου κάποιος μπορεί να κάνει μία αίτηση και, βάση των χαρακτηριστικών που βάζει στην αίτηση, μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε παιδί σε όλη την Ελλάδα...

Κάθε μήνα υπάρχει βοήθημα 325 ευρώ από το κράτος για την ανατροφή του παιδιού που έχεις κάνει αναδοχή. Μπορείς πλέον να γίνεις ανάδοχος αν είσαι από 25 μέχρι 75 ετών».

Στη συνέχεια η Δόμνα Μιχαηλίδου εξομολογήθηκε στον συνεργάτη της Ελεονώρας Μελέτη:

«Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν κι εγώ υιοθετημένη κι αυτό γιατί οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι μοναχοπαίδι. Είχα πειστεί και μάλιστα ένας συμμαθητής μου επέμενε σ' αυτό, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί και υιοθέτησαν. Τελικά πείστηκα ότι δεν είμαι υιοθετημένη στα 15 μου... Δεν το έψαξα ιδιαίτερα, απλά όταν ήμουν στο δημοτικό είχα ζητήσει το πιστοποιητικό γεννήσεως από τη μητέρα μου. Για να μην τη στεναχωρήσω της είπα ότι κάνουμε μία εργασία στο σχολείο και μας ζήτησαν τα πιστοποιητικά γεννήσεως. Δεν μου το έδωσε ποτέ και αυτό είχε λειτουργήσει και σαν "τεκμήριο" ότι είμαι υιοθετημένη. Τώρα, στα 34 μου, δεν τίθεται αυτό το ερώτημα.

Δέχομαι επιθέσεις, που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πώς το φοράς. Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, αλλά όταν συνδέεται με το επάγγελμά σου είναι χυδαiο.

Δεν μένει καθόλου χρόνος για προσωπική ζωή, είναι καθαρά δική μου επιλογή. Μέχρι πρόσφατα ήμουν σε κάποια σχέση. Χώρισα εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτή τη στιγμή δεν έχω βρει κάποιον που να έχω αγαπήσει. Βεβαίως και θέλω να κάνω οικογένεια και να έχω έναν σύντροφο που να με αγαπάει και να τον αγαπάω».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο του Mega.