Breaking News

Μίνα Γκάγκα για «Όμικρον»: «Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον καλύπτει το εμβόλιο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/10), 
η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε:

«H πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη. Τα κρούσματα φαίνεται να σταθεροποιούνται, όμως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι πολλές. Και φυσικά, οι άνθρωποι που είναι κρούσματα σήμερα θα συνεχίσουν να «βαραίνουν» για κάποιες μέρες και άρα το σύστημα θα συνεχίζει να πιέζεται.

Ειδικά στη Β. Ελλάδα, όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό ή όσοι έχουν σχέση με τα νοσοκομεία προσπαθούν πάρα πολύ. Υπερβαίνουν τον εαυτό τους.

Υπάρχει η συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα και με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, δηλαδή με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να περιορίσουμε την πανδημία.

Όπως ξέρετε, έχουμε και το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην χώρα μας, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα.

Ευτυχώς ο ασθενής με την Όμικρον είναι πολύ καλά. Σε παρακολούθηση από τους γιατρούς, αλλά στο σπίτι. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές μας στο μέτρο του δυνατού, να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί φαίνεται ότι και για την Όμικρον υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι μάλλον καλύπτει το εμβόλιο, παρ’ όλο που είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε καθαρή εικόνα.»

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση από τη Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.