Breaking News

Μπαγκλαντές: Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά σε φέρι (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στο νότιο Μπαγκλαντές, όπου ξέσπασε πυρκαγιά πάνω σε κατάμεστο πορθμείο.

Η φωτιά στο τριώροφο σκάφος ξεκίνησε στα μέσα του ποταμού Sugandha, κοντά στην πόλη Jhalakathi, καθώς έπλεε από την πρωτεύουσα Dhaka προς την πόλη Barguna.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC, τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 άλλοι τραυματίστηκαν. Μερικά από τα θύματα πνίγηκαν όταν πήδηξαν στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους επιβάτες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.


«Η φωτιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο και γρήγορα εξαπλώθηκε, ενώ το πλοίο ταξίδευε κατά μήκος του ποταμού Sugandha τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής», δήλωσε ο αξιωματούχος των πυροσβεστικών υπηρεσιών, Kamal Hossain Bhuiyan, στα τοπικά ΜΜΕ.

Ένας επιβάτης που επέζησε, μια ηλικιωμένη γιαγιά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε η φωτιά.


Η πόλη Barguna βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα νότια της Dhaka. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού.


Πληροφορίες - Φωτογραφίες από: BBC