Breaking News

Αυστραλία: Τραγικός θάνατος για 35χρονο από επίθεση καρχαρία (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγικό θάνατο βρήκε στην Αυστραλία ένας 35χρονος δύτης, που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία κοντά στην ακτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, οι φίλοι του είπαν ότι ο 35χρονος Simon Nellist ήταν ένας έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων που «λάτρευε το νερό».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Simon Nellist ήταν Βρετανός ομογενής που ζούσε στην περιοχή Wolli Creek του Σίδνεϊ και επρόκειτο να παντρευτεί.


Ο Nellist βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να διαγωνιστεί σε αγώνα κολύμβησης για φιλανθρωπικό σκοπό αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά το τραγικό συμβάν, η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Όπως αναφέρει η Independent, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Little Bay - προάστιο στο νοτιοανατολικό Σίδνεϊ, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας - περίπου στις 16:35 τοπική ώρα την Τετάρτη (16/2), μετά από αναφορές ότι ένας κολυμβητής δέχτηκε επίθεση από καρχαρία. 

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν αργότερα στο νερό, σύμφωνα με αναφορές. Ένας μάρτυρας είπε στο Nine News TV:

«Ήταν μέσα στο νερό όταν ο καρχαρίας εμφανίστηκε και του επιτέθηκε κάθετα. Ακούσαμε μια κραυγή. Φαινόταν σαν ένα αυτοκίνητο να προσγειώθηκε στο νερό, μεγάλος παφλασμός».

Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι η πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ από το 1963. 

Αρκετές παραλίες του Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών Bondi και Bronte, έκλεισαν προσωρινά την Πέμπτη, ενώ διεξάγονται έρευνες με ελικόπτερα και drones προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καρχαρίας βρίσκεται ακόμα στην περιοχή.

Οι Αρχές δεν σκοπεύουν να σκοτώσουν τον καρχαρία, αλλά να τον απομακρύνουν, οδηγώντας τον στα ανοιχτά του ωκεανού.