Breaking News

Θλίψη για την απώλεια του βραβευμένου με Όσκαρ David Brenner (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του βραβευμένου με Όσκαρ μοντέρ, David Brenner, που εργάστηκε σε μια σειρά από υπερπαραγωγές καθώς και σε εννέα ταινίες του σκηνοθέτη Oliver Stone. Tα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Όπως αναφέρει το DeadLine, ο David Brenner άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 59 ετών.

Την είδηση ​​επιβεβαίωσε ο παραγωγός του "Avatar", Jon Landau, με τον οποίο ο Brenner συνεργάστηκε για το σίκουελ. Ο Landau περιέγραψε ως «εξαιρετικές» τις δεξιότητες του Brenner στο μοντάζ, τονίζοντας ότι το πιο εντυπωσιακό ήταν «η αξιοσημείωτη συμπόνιά του για τους άλλους, όπως και η αγάπη και η δέσμευση που είχε για την οικογένειά του».

Ο σκηνοθέτης του "Avatar", James Cameron, αποκάλεσε τον Brenner «εξαιρετικό συντάκτη και ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας του Avatar, του οποίου το ταλέντο, η συμπόνια και η φιλία θα λείψουν πραγματικά».

Για πάνω από τρεις δεκαετίες στον κινηματογράφο, ο Brenner συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες σε έναν αξιοσημείωτο αριθμό επιτυχιών μεγάλου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων των "Independence Day", "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", "Transformers: Age of Extinction", "Batman v. Superman: Dawn of Justice", "Justice League" και τα σίκουελ του "Avatar".

Συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Oliver Stone, ως βοηθός μοντέρ, στο "Salvador" του 1986. Η επαγγελματική σχέση τους αναπτύχθηκε μέσω του "Platoon" και της "Wall Street" έως ότου ο Brenner έγινε συνεκδότης με τον Joe Hutshing στο Talk Radio. Στη συνέχεια, το δίδυμο συνεργάστηκε σε δύο ακόμη ταινίες για τον Stone, "The Doors" και "Born on the Fourth of July". Η  ταινία "Born on the Fourth of July" τους χάρισε ένα κοινό Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ.

Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τον Oliver Stone και στις ταινίες "Heaven & Earth", "World Trade Center" και "Wall Street: Money Never Sleeps".

Άλλοι σκηνοθέτες, με τους οποίους είχε συνεργασίες σε πολλές ταινίες, ήταν και οι Zac Snyder, Roland Emmerich και James Mangold.

Η εταιρεία παραγωγής "Lightstorm Entertainment" των James Cameron και Lawrence Kasanoff έφτιαξε μια σελίδα GoFundMe η οποία, σύμφωνα με τον Jon Landau, δεν δημιουργήθηκε μόνο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, αλλά και «για να ενημερώσει τη γυναίκα του Amber και τα παιδιά του Annie, Haider και Sasha πόσες άλλες ζωές άγγιξε με το έργο του ο David Brenner».

Η ανάρτηση στο Twitter του James Cameron.


Πληροφορίες από: DeadLine