Breaking News

Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης στο «Euroferry Olympia» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, Σάββατο, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης, σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της Κέρκυρας, του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής.


Το πρωί της Κυριακής, η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open μετέδωσε ότι βρέθηκε ζωντανός ένας από τους αγνοούμενους στην πρύμνη του πλοίου.

Ο επιβάτης απεγκλωβίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι λιθουανικής καταγωγής, τελικά έγινε γνωστό ότι πρόκειται για 21χρονο Λευκορώσο.

«Άκουγα κατά διαστήματα κι άλλες φωνές μέσα στο πλοίο» ήταν τα πρώτα λόγια του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού.


Αργότερα το Open πρόβαλε και τα πρώτα πλάνα με τον διασωθέντα.


Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε, επίσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου: «Κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και οι δυο (02) Ύπαρχοι του πλοίου, από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα, όπου αφού παρείχαν εξηγήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».