Breaking News

Θ. Βασιλακόπουλος: «Λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε, πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον κορονοϊό» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τη μερική άρση των μέτρων:

«Είναι λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με το ό,τι θα πρέπει να συνηθίσουμε από εδώ και πέρα να ζούμε με τον κορονοϊό. Η πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχει αυτό το στέλεχος έχει δείξει ότι τα γενικευμένα lockdowns είναι, πλέον, πολύ λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτό που συνέβαινε στη χώρα, πριν αρθούν αυτά τα μέτρα, είναι ότι ουσιαστικά είχαν αρθεί στην πράξη. Δηλαδή, υπήρχε νυχτερινή διασκέδαση, καθώς κυκλοφόρησαν βίντεο, στα οποία οι άνθρωποι ήταν όρθιοι. Τώρα απλά θα γίνεται και επίσημα.

Θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια, για αρκετό καιρό ακόμα,  να φοράμε μάσκα όταν είμαστε με πολλούς άλλους. 

Μου κάνει εντύπωση που αυξήθηκε μόνο στο 50% η χωρητικότητα στα γήπεδα, καθώς επηρεάζει ένα ή δύο ματς το χρόνο... Εκτός από τον Ολυμπιακό, που θα παίξει με την Αταλάντα, άντε και τον ΠΑΟΚ, δεν βλέπω να επηρεάζει άλλες ομάδες. Και 100% να ήταν η πληρότητα, το επιδημιολογικό αποτύπωμα θα ήταν πολύ μικρό. Στον κανόνα, που έλεγε ότι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα η χωρητικότητα να πάει στο 100%. Ωστόσο, δεν τηρείται πάντα ο νόμος και μπαίνουν και ανεμβολίαστοι. Οπότε ένα μέτρο, που λήφθηκε, έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ό,τι θα είχε αν το εφαρμόζαμε σωστά.

Θα κάνουμε καλό Πάσχα... Με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και με 15.000 - 20.000 κρούσματα τη μέρα, μέχρι το Πάσχα θα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανοσίας».

Δείτε το βίντεο του Mega.