Breaking News

Κατολίσθηση «έθαψε» σπίτια στο Περού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τμήμα ενός λόφου κατέρρευσε χθες (Τρίτη) στο Περού, θάβοντας δεκάδες σπίτια, ενώ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς καθώς πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί, στις 8:30 (τοπική ώρα), στο χωριό Retamas των Άνδεων της περιφέρειας La Libertad, στο βόρειο Περού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Manuel Llempen - κυβερνήτης της περουβιανής περιφέρειας La Libertad - δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι Canal N:

"Υπολογίζουμε ότι μεταξύ 60 και 80 κατοικιών έχουν πληγεί από την κατολίσθηση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι παγιδευμένοι".

Ο Llempen τόνισε ότι η κατολίσθηση συνέβη σε μια περιοχή που φιλοξενεί οικογένειες εργαζομένων σε μεταλλεία και δεν είναι ασφαλής για την κατασκευή κατοικιών.

Σύμφωνα με το France24, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης, περίπου 12 ώρες μετά την κατάρρευση του λόφου, ο υπουργός Άμυνας Jose Gavidia δήλωσε: "Υπολογίζουμε ότι από δεκαπέντε ως είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται".

Νωρίτερα, ο  Jorge Luis Escobar, επικεφαλής διαχείρισης κινδύνου στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που αγνοούνται είναι τουλάχιστον τρία παιδιά.


Πληροφορίες από: Reuters - France24