Breaking News

Μ. Δημητρακόπουλος για την κατάσταση της υγείας του Π. Φιλιππίδη: «Δεν παίζει θέατρο, κινδυνεύει άμεσα η ζωή του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται στο  Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο... 
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο, μέσα σε ένα 24ωρο. Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε στο Πρωινό:

«Χθες το μεσημέρι, όταν ήταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Τις τελευταίες 4 ημέρες μας έλεγε ότι είχε ένα μούδιασμα στο δεξί χέρι και στο δεξί πόδι, ωστόσο θεωρούσε ότι αυτό οφείλεται σε μία ψύξη. Το υποτίμησε.

Ώσπου χθες αισθάνθηκε μία έντονη αδιαθεσία, με τον γιατρό των φυλακών του Κορυδαλλού να κινητοποιείται. Όταν είδε το ιατρικό ιστορικό του Πέτρου Φιλιππίδη, διέταξε αμέσως να γίνει η διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί έκαναν κατεπείγουσες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό έμφρακτο. Βλέποντας και το υποκείμενο νόσημα, οι γιατροί του είπαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί για να γίνουν ιατρικές εξετάσεις και ενδεχομένως να γίνει και χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, γιατί κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε στους γιατρούς - κι αυτό προκύπτει από δημόσια έγγραφα - ότι "Θα πάω στο δικαστήριο γιατί θα αρχίσουν να λένε ότι παίζω θέατρο και αποφεύγω το δικαστήριο". Έβαλε τη δημόσια εικόνα του πάνω από την υγεία του, για να μην θεωρήσει ο κόσμος ότι παίζει θέατρο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέγραψε και, με ευθύνη του, επέστρεψε χθες το βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού, με την προοπτική σήμερα το πρωί να πάει στο δικαστήριο.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και περίπου στη 1 παρά τέταρτο τα ξημερώματα διακομίσθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει. Βρίσκεται μόνος του σε έναν θάλαμο.

Όλοι οι γιατροί έχουν πέσει πάνω του. Το υποκείμενο νόσημα, που έχει, είναι εν δυνάμει ένας πυροδοτικός μηχανισμός ενός νέου εγκεφαλικού, που αν αιμορραγήσει, θα πεθάνει ακαριαία. Όπως στην ίδια ηλικία πέθανε και ο πατέρας του, γιατί είναι κληρονομική η νόσος.

Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να γίνει επέμβαση στα αγγεία. Αυτή είναι η κατάσταση, δεν παίζει θέατρο...».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.