Breaking News

Keeley Hawes: «Υπάρχει ακόμα κραυγαλέα ανισότητα, οι ιστορίες των γυναικών δεν σταματούν μετά τα 45» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα των βρετανικών σειρών, ωστόσο η Keeley Hawes αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται για μια ζωή μακριά από την οθόνη της τηλεόρασης.

«Δεν θέλω να το κάνω για πάντα», τόνισε η Keeley Hawes - σταρ των «Bodyguard», «Line Of Duty» και «The Durrells» - στο βρετανικό περιοδικό «You», που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με τη Daily Mail.

Η 46χρονη ηθοποιός πρόσθεσε: «Μου αρέσει, ήμουν πραγματικά τυχερή, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια - όπως πολλοί άνθρωποι - σκέφτομαι "Θεέ μου, η ζωή είναι μικρή και είμαι εδώ μόνο μία φορά". Ίσως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη ζωή για "εξερεύνηση". Σε... ένα λεπτό θα γίνω 50. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκεί έξω για μένα».

Η γεννημένη στο Λονδίνο, μητέρα τριών παιδιών, σημείωσε ότι η βιομηχανία του θεάματος έχει πλέον αλλάξει προς το καλύτερο για τις γυναίκες. 

«Έχω υπάρξει μάρτυρας και φώναξα για τον ρατσισμό, τον μισoγυvισμό, τον σeξισμό, την παρεvόχληση και τον εκφoβισμό. Κανείς δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό πριν από 20 χρόνια από φόβο μήπως χάσει τη δουλειά του ή θεωρηθεί "δύσκολος"», δήλωσε η Keeley Hawes, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να εκπροσωπηθούν σωστά και οι ηλικιωμένες γυναίκες στην οθόνη.

Μαζί με τους Lesley Manville, Richard E. Grant και David Tennant, η ηθοποιός έχει συνυπογράψει μια ανοιχτή επιστολή από την εκστρατεία «Acting Your Age», η οποία ζητά ισότητα μεταξύ των φύλων.

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις πιθανότητες για τις γυναίκες. Υπάρχει ακόμα κραυγαλέα ανισότητα στις οθόνες μας. Οι ιστορίες των γυναικών δεν σταματούν μετά τα 45. Η ζωή τους δεν γίνεται λιγότερο ενδιαφέρουσα, αλλά η ζήτηση για μεγαλύτερες ηθοποιούς και παρουσιάστριες μειώνεται στατιστικά. Αυτό είναι αδικία», είπε στο βρετανικό περιοδικό «You».


Η Keeley Hawes παντρεύτηκε τον DJ Spencer McCallum τον Δεκέμβριο του 2001 όταν ο γιος τους, Myles, ήταν σχεδόν δύο ετών, ενώ χώρισαν το 2004. Την ίδια χρονιά, το Νοέμβριο του 2004, παντρεύτηκε τον Matthew Macfadyen, τον συμπρωταγωνιστή της τότε στη σειρά «Spooks». Η κόρη τους, Maggie, γεννήθηκε τον επόμενο μήνα,  ενώ το δεύτερο παιδί τους, ο Ralph, ήρθε στον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2006.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη ζωή της στο σπίτι με τα παιδιά της και τον δεύτερο σύζυγό της, τον 47χρονο ηθοποιό Matthew Macfadyen, που πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά «Succession». 

«Δεν είμαστε ιδιαίτερα κοινωνικοί. Προτιμώ να πηγαίνω για ύπνο παρά να βγαίνω έξω. Ξυπνάω το πρωί, κοιτάζω το κρεβάτι μου και σκέφτομαι "Δεν θα αργήσω στη δουλειά, φίλε μου"», τόνισε.

Η Keeley Hawes είπε ότι ανυπομονεί να γεράσει, προσθέτοντας: «Είμαι ενθουσιασμένη μ' αυτό. Αισθάνομαι διαφορετικά αυτές τις μέρες. Η εμμηνόπαυση ήταν ένα "σκιερό" πράγμα για το οποίο κανείς δεν μιλούσε και τώρα είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Οι γυναίκες περνούσαν φρικτά. Τώρα είναι μια συζήτηση. Αλήθεια, είναι τιμή να γερνάς, έτσι δεν είναι;».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι η υποκριτική της επιτρέπει να ζει αντικαθεστωτικά μέσα από τους χαρακτήρες που υποδύεται.

Να σημειωθεί ότι η Keeley Hawes είναι πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός του θρίλερ «Crossfire», που θα προβληθεί το φθινόπωρο στο BBC One.


Πληροφορίες από: Daily Mail (περιοδικό You)