Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Ιταλίας (11/9, 15:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αγώνας του Γκραν Πρι της Ιταλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στις 15:55 (απευθείας σύνδεση με τη θρυλική πίστα της Μόντσα στις 15:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας, Άγγελος Σταθακόπουλος και Ηλίας Παπαϊωάννου.


Μία ώρα πριν από την εκκίνηση του αγώνα, στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ2 για τη Formula 1, οι Νίκος Κορόβηλας και Τάκης Πουρναράκης θα απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα, θα θέσουν νέα και θα μας δώσουν πληροφορίες για τον αγώνα που θα ακολουθήσει. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, θα αναλύσουν τις κυριότερες στιγμές, ζωντανά από το pit wall της Formula 1 στην ΕΡΤ2!

• Εκπομπή για τη Formula 1 - Pre Race: 15:00
• Αγώνας: 15:55 (σύνδεση στις 15:50)
• Εκπομπή για τη Formula 1 - Post Race: 18:00

Το Γκραν Πρι της Ιταλίας

Η θρυλική πίστα της Μόντσα, ο «ναός της ταχύτητας», φιλοξενεί τον 16ο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, το περίφημο Ιταλικό Γκραν Πρι.

Η πίστα της Μόντσα, που φέτος κλείνει έναν αιώνα λειτουργίας, θα φιλοξενήσει το 72ο Ιταλικό Γκραν Πρι, γράφοντας ιστορία ως η πίστα με τους περισσότερους αγώνες της Formula 1.

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull κατάφεραν να επικρατήσουν στον προηγούμενο αγώνα στην Ολλανδία, εκεί όπου η Ferrari περίμενε και έδειξε ότι θα μπορούσε να σπάσει το σερί νικών του. Θα καταφέρουν οι «κόκκινοι» να πάρουν τη νίκη μέσα στην Ιταλία; Η Mercedes στην Ολλανδία πίστεψε πως θα μπορούσε να νικήσει, θα το καταφέρει στην ταχύτατη πίστα της Ιταλίας;

Τις δύο τελευταίες χρονιές είχαμε εκπλήξεις στη Μόντσα. Το 2020 ο Πιέρ Γκασλί πήρε την 1η νίκη της καριέρας του και το 2021 η McLaren έκανε το 1-2. Άραγε μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και η φετινή διοργάνωση;

Η σειρά εκκίνησης

Ο Σαρλ Λεκλέρ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση και ο Τζορτζ Ράσελ από τη δεύτερη, ενώ ακολουθούν ο Λάντο Νόρις και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Να σημειωθεί ότι 9 οδηγοί δέχθηκαν ποινή, για αλλαγές στις μονάδες ισχύος τους. Ανάμεσά τους ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο θα εκκινήσει από την 7η θέση λόγω πέναλτι 5 θέσεων που έχει. Επίσης, o Σέρχιο Πέρες θα εκκινήσει από τη 13η θέση, ενώ ο Κάρλος Σάινθ και ο Λιούις Χάμιλτον θα πάρουν θέση στο πίσω μέρος του γκριντ.


Οι ποινές των 9 οδηγών:

- Μαξ Φερστάπεν: 5 θέσεις
- Εστεμπάν Οκόν: 5 θέσεις
- Σέρχιο Πέρες: 10 θέσεις
- Μικ Σουμάχερ: 15 θέσεις
- Βάλτερι Μπότας: 15 θέσεις
- Κέβιν Μάγκνουσεν: 15 θέσεις
- Κάρλος Σάινθ: από το πίσω μέρος του γκριντ
- Λιούις Χάμιλτον: από το πίσω μέρος του γκριντ
- Γιούκι Τσουνόντα: από το πίσω μέρος του γκριντ