Breaking News

Φονική κατολίσθηση στην Ιταλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φόβοι για αρκετούς νεκρούς εκφράζονται στην Ιταλία, μετά από κατολίσθηση λάσπης, που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στο νησί Ίσκια, στα ανοιχτά της Νάπολης. Περίπου έντεκα άνθρωποι αγνοούνται.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε χθες, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/11), στη μικρή πόλη Casamicciola Terme, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού Ίσκια. 

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκε κάτω από τη λάσπη το άψυχο σώμα μιας γυναίκας.

Το πρωί της Κυριακής, ο ιστότοπος του αγγλόφωνου Aljazeera μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Luca Cari, δήλωσε: «Φοβόμαστε ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα θύματα, μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε ένας νεκρός».

Οι διασώστες ανέσυραν το σώμα μιας 31χρονης γυναίκας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Περίπου έντεκα άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Claudio Palomba. 

Ο χείμαρρος από λάσπη και συντρίμμια εκτόπισε δέντρα, κατέκλυσε κτίρια και παρέσυρε αυτοκίνητα στη θάλασσα. Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεκάδες σπίτια είναι αποκομμένα, με την κακοκαιρία να δυσκολεύει τους διασώστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Piantedosi είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση είναι «πολύ περίπλοκη» και πως οι άνθρωποι που αγνοούνται πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τη λάσπη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: BBC - Aljazeera