Breaking News

Θλίψη για την απώλεια της Irene Cara (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Irene Cara. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, στο Largo της Φλόριντα, την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε χθες (26/11) η ατζέντης της, η οποία έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter: «Με βαθιά λύπη ανακοινώνω εκ μέρους της οικογένειάς της τον θάνατο της Irene Cara. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα. Η αιτία του θανάτου της είναι προς το παρόν άγνωστη και θα δημοσιοποιηθεί όταν υπάρξουν διαθέσιμες πληροφορίες».

Η Irene Cara έγινε γνωστή το 1980 για τον ρόλο της ως Coco Hernandez στη μουσική ταινία "Fame" και για την ηχογράφηση του ομότιτλου τραγουδιού της ταινίας, που έφτασε στο νούμερο 1 σε πολλές χώρες.

Το 1983, ερμήνευσε και συνέγραψε το τραγούδι "Flashdance... What a Feeling" (από την ταινία Flashdance), για το οποίο κέρδισε ένα Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι. Επίσης, κέρδισε και δύο βραβεία Grammy για την Καλύτερη Γυναικεία Ποπ Φωνητική Ερμηνεία και για το Καλύτερο Πρωτότυπο Μουσικό Τραγούδι για Κινηματογραφική Ταινία.

Πριν από την επιτυχία της με το "Fame", η Cara συμμετείχε στην ταινία "Sparkle" (1976). Μετά το "Fame" και το "Flashdance", εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ συμμετείχε παγκοσμίως σε συναυλίες.

Η Irene Cara γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 18 Μαρτίου 1959. Τον Απρίλιο του 1986 παντρεύτηκε τον κασκαντέρ και σκηνοθέτη Conrad Palmisano στο Λος Άντζελες, ενώ χώρισαν το 1991. Η Irene Cara δεν είχε αποκτήσει παιδιά.
 



Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia