Breaking News

Η απονομή των Βραβείων ΑΡΓΩ στην ERT World (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ERT World, που πάντοτε φιλοξενεί τις σημαντικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ελλήνων όλου του κόσμου, δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές της να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 24:00, την τελετή απονομής των Βραβείων ΑΡΓΩ.

Κάθε χρόνο, από το 2019, βραβεύονται διακεκριμένοι Έλληνες εκτός Ελλάδας, «φωτισμένοι φάροι» του Ελληνισμού ανά την υφήλιο. Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία των «Αργοναυτών», ενός δικτύου αλληλεγγύης και υποστήριξης που έχει ως στόχο την καλλιέργεια και τη διάδοση θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ενίσχυση του ελληνισμού και των αξιών που αντιπροσωπεύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διακεκριμένοι Έλληνες από τρεις ηπείρους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραλάβουν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα Βραβεία ΑΡΓΩ 2022, τα οποία αποτελούν πλέον ετήσιο θεσμό.

Η «ΑΡΓΩ - Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών» στοχεύει στο να αναδείξει την Ελλάδα της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, του κοσμοπολιτισμού και των ανοιχτών οριζόντων μέσω του ετήσιου θεσμού «ΑΡΓΩ - Τα Βραβεία των Ελλήνων του  εξωτερικού». Χιλιάδες Ελλήνων ζουν και σταδιοδρομούν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, στις επιχειρήσεις, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στις επιστήμες, στους διεθνείς οργανισμούς, στις νέες τεχνολογίες, στον αθλητισμό, στη γαστρονομία, στα κοινά.

Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

Βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς: Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη

Βραβείο γαστρονομίας: Κυριάκος Κυνηγόπουλος

Βραβείο επιστημών: Κωνσταντίνος Λυκέτσος

Βραβείο επιχειρηματικότητας: Ερτζάν Καρά Οσμάν και Αχμέτ Γκαρόγλου

Βραβείο καινοτομίας:  Γιώργος Βικάτος

Βραβείο προσφοράς στα κοινά: Μενέλαος Πάγκαλος

Βραβείο πολιτισμού και τεχνών: Ροδούλα Γαϊτάνου

Βραβείο αθλητισμού: Μαρία Σάκκαρη