Breaking News

«Everybody knows» - «Bombshell»: Ξένες ταινίες κάθε Πέμπτη στην ΕΡΤ1 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η δημόσια τηλεόραση ενημερώνει ότι οι ξένες ταινίες που προγραμματίστηκαν στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη 3 και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00, είναι οι εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, στις 22:00 

«Το ξέρουν όλοι» (Everybody knows - Todos Lo Saben)

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ψυχολογικό θρίλερ παραγωγής 2018

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν

H Λάουρα ζει μόνιμα με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στο Μπουένος Άιρες. Όταν επιστρέφουν μαζί στο χωριό της, στην Ισπανία, για μια οικογενειακή γιορτή, ένα απροσδόκητο γεγονός αλλάζει την πορεία της ζωής τους. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι τη στιγμή που στο γλέντι του γάμου κόβεται το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται. Κάποιος απήγαγε την κόρη της. Ποιος και γιατί;​ Η οικογένεια, οι δεσμοί της και οι ηθικές επιλογές βρίσκονται στην καρδιά της πλοκής.


Ένα κοινωνικό-ψυχολογικό δράμα με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Η ταινία είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, στις 22:00 

Βόμβα (Bombshell)

A’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δραματική ταινία παραγωγής ΗΠΑ, 2019

Σκηνοθεσία: Τζέι Ρόουτς 
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου, Κέιτ ΜακΚίνον, Κόνι Μπρίτον, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Άλισον Τζάνεϊ

Η ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ξεδιπλώνει το σκάvδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο FOX και αφορούσε τις καταγγελίες για σeξουαλική παρεvόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.


Στην 92η τελετή απονομής των Όσκαρ, η ταινία έλαβε τρεις υποψηφιότητες στις κατηγορίες Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Θερόν), Β´ Γυναικείου Ρόλου (Ρόμπι) και Καλύτερου Μακιγιάζ, από τις οποίες κέρδισε την τελευταία.

Η ταινία έλαβε, επίσης, δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (για τις Θερόν και Ρόμπι), τέσσερις υποψηφιότητες στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (για τις Θερόν, Ρόμπι, Κίντμαν, καθώς και καλύτερης συνολικής ερμηνείας) και τρεις υποψηφιότητες BAFTA (για τις Θερόν, Ρόμπι και Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων).