Breaking News

Η Τουρκία στοχοποιεί ΗΠΑ - Ελλάδα για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνταντινούπολη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Mε επίθεση σε τρίτες χώρες αντιμετωπίζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη η Τουρκία, απευθύνοντας πρωτοφανείς κατηγορίες σε βάρος των ΗΠΑ ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και εμπλέκοντας εμμέσως την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χθες (14/11) ότι δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες θα διέφευγαν στην Ελλάδα», αν δεν είχαν συλληφθεί, ενώ ζήτησε να εξεταστεί η συμμαχική σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση στην Ιστικλάλ, αν διέφευγε στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της. «Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από την τουρκική αστυνομία πλέον διαρρέεται στο Reuters η πληροφορία ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS.

Οργισμένη απάντηση στο χθεσινό σχόλιο του Σοϊλού έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, τον πολύτιμο σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ. Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους».

Δείτε τα βίντεο. Διαβάστε αναλυτικότερα στο SKAI.gr