Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Kirstie Alley (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 71 ετών, η ηθοποιός Kirstie Alley, που έγινε γνωστή από το ρόλο της ως Rebecca Howe στην κωμική σειρά "Cheers" του NBC. Είχε βραβευθεί με δύο Emmy και μία Χρυσή Σφαίρα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός άφησε πίσω της το γιο της William True και την κόρη της Lillie Parker. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανακοίνωσαν τα παιδιά της, μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρουν:

«Προς όλους τους φίλους μας, σε όλο τον κόσμο… Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι η καταπληκτική, δυναμική και αγαπημένη μητέρα μας έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα.

Στο πλευρό της ήταν η οικογένειά της και πάλεψε με μεγάλη δύναμη τον καρκίνο, αφήνοντάς μας με τη βεβαιότητα της ατελείωτης χαράς για τη ζωή και τις όποιες περιπέτειες μας περιμένουν. Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά.

Είμαστε ευγνώμονες στην καταπληκτική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στο Κέντρο Καρκίνου Moffitt για τη φροντίδα τους.

Η ζέση και το πάθoς της μητέρας μας για τη ζωή, τα παιδιά της, τα εγγόνια και τα πολλά ζώα της, για να μην αναφέρουμε την αιώνια χαρά της δημιουργίας, ήταν απαράμιλλα και μας αφήνουν την έμπνευση για να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο, όπως έκανε εκείνη.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τις προσευχές σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή».


Η Kirstie Louise Alley γεννήθηκε στην πόλη Wichita του Κάνσας το 1951 και μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1980, όπου ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με το Variety, τότε η Alley είχε ήδη συμμετάσχει στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και αναζήτησε θεραπεία για έναν εθισμό στην κοκαΐνη μέσω του προγράμματος Narconon, στο οποίο πιστώθηκε η νηφαλιότητά της.

Το 1982, ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα στο "Star Trek II: The Wrath of Khan". Aκολούθησε η ταινία "Blind Date" (1984) και η μίνι σειρά "North and South" (1985).

Δύο χρόνια αργότερα, το 1987, έπαιξε δίπλα στον Mark Harmon στην επιτυχημένη κωμωδία του Carl Reiner "Summer School". Την ίδια χρονιά, η Alley αντικατέστησε τη Shelley Long στο "Cheers" του NBC, το οποίο ήταν μεταξύ των κορυφαίων κωμωδιών στην τηλεόραση. 

Στο "Cheers" πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το 1991 το Primetime Βραβείο Emmy για την Εξαιρετική Πρωταγωνίστρια σε Κωμική Σειρά, όπως και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού για Τηλεοπτική Σειρά (Μουσική ή Κωμωδία).


Το δεύτερό της βραβείο Emmy το κέρδισε για το ρόλο της στην τηλεοπτική ταινία "David's Mother" (1994).

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες συμπεριλαμβανομένων των: Θερινό σχολείο (1987), Φονική καταδίωξη (Shoot to Kill, 1988), Κοίτα ποιος μιλάει (1989), Sibling Rivalry (1990), Μπερδέματα για δύο (It Takes Two, 1995), Αποδομώντας τον Χάρι (Deconstructing Harry, 1997), Drop-Dead Gorgeous (1999) κ.α.

Από το 1997 έως το 2000, πρωταγωνίστησε ως ο κορυφαίος χαρακτήρας στην κωμική σειρά του NBC "Veronica's Closet", για την οποία έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και Χρυσή Σφαίρα. 

Στη δεκαετία του 2000, εμφανίστηκε σε ριάλιτι που περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή της,  ενώ το 2011 πήρε τη δεύτερη θέση στο "Dancing With the Stars". Το 2013, επέστρεψε στην ηθοποιία συμμετέχοντας στην κωμική σειρά "Kirstie" που ακυρώθηκε μετά από μία σεζόν. Επίσης, συμμετείχε στη 2η σεζόν της κωμωδίας τρόμου "Scream Queens" το 2016, ενώ το 2022 εμφανίστηκε στην 7η σεζόν του σόου "The Masked Singer".



Με πληροφορίες από: Variety - wikipedia