Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Adama Niane (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Adama Niane, ο Γάλλος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Get In» και «Βaίse-Moi»,  όπως και στη σειρά «Lupin», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Σύμφωνα με το Deadline, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του. Ο Omar Sy, ο οποίος συμπρωταγωνίστησε με τον Adama Niane στη σειρά «Lupin» του Netflix, έγραψε στο Twitter:

«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους του Adama Niane, ενός τεράστιου ηθοποιού, δίπλα στον οποίο είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παίξω. Άνθρωπος σπάνιας καλοσύνης... Ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη».


Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Get In», Olivier Abbou, μοιράστηκε επίσης την είδηση του θανάτου του, γράφοντας στο Instagram:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Adama Niane, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στο "Fury" (Get In) και στις 2 σεζόν του "Maroni" Δεν αφήσαμε ο ένας τον άλλον εδώ και 4 χρόνια, μοιραστήκαμε έντονες ανθρώπινες και καλλιτεχνικές περιπέτειες ως το "τέλος του κόσμου", στη Γουιάνα, στο Σεντ Πιέρ και Μικελόν, ακόμα και στη Λιλ. Ήταν αφοσιωμένος, ακέραιος, ταλαντούχος, ισχυρός. Ήταν ο ήρωάς μου, φίλος, συνεργάτης».


Ο Adama Niane γεννήθηκε στο Παρίσι στις 23 Αυγούστου 1966. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Get In (Fury)» (2019), «Βaίse-Moi» (2000) και «Felicità» (2000), όπως και στις σειρές «Sam», «Maroni», και «Lupin» του Netflix (ως Léonard).


Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στη μίνι σειρά «L'île aux 30 cercueils» (The Island of Thirty Coffins), όπου έπαιξε σε 6 επεισόδια το 2022 ως Yannick Lantry.