Breaking News

Αυστραλία: Φονική επίθεση καρχαρία σε 16χρονη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα 16χρονο κoρίτσι έχασε τη ζωή του χθες, Σάββατο (4/2), όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η 16χρονη πήδηξε στο νερό για να κολυμπήσει μαζί με δελφίνια που εμφανίστηκαν στον ποταμό Swan.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του λιμανιού Fremantle, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Swan στη μητροπολιτική περιοχή του Περθ, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε στο σημείο της επίθεσης περίπου στις 3:45 μ.μ. (τοπική ώρα). Το άτυχο κoρίτσι ανασύρθηκε από το νερό με σοβαρά τραύματα και πέθανε στο σημείο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η 16χρονη ήταν μαζί με φίλους της και πήδηξε στο ποτάμι από ένα τζετ σκι για να κολυμπήσει μαζί με δελφίνια, όταν σημειώθηκε η επίθεση από καρχαρία.

Το δίκτυο Australian Broadcasting Corp μετέδωσε ότι οι αρχές δεν ήταν σίγουρες σχετικά με το είδος του καρχαρία που επιτέθηκε στο κoρίτσι.

Όπως αναφέρει το Reuters, η τελευταία φονική επίθεση από καρχαρία στα νερά της Δυτικής Αυστραλίας είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2021, όταν ένας 57χρονος άνδρας σκοτώθηκε από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στην παραλία Port του Περθ.

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2021 ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από έναν καρχαρία ταύρο, ενώ κολυμπούσε στον ποταμό Swan.

Περισσότερα από 100 είδη καρχαριών ζουν στα νερά της Δυτικής Αυστραλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας του έθνους.

Ο κίνδυνος επιθέσεων από καρχαρία στην πολιτεία είναι χαμηλός, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, η οποία έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, πολλές παραλίες του Σίδνεϊ - συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών Bondi και Bronte - έκλεισαν τον Φεβρουάριο του 2022, μετά το θάνατο δύτη από επίθεση καρχαρία... Ήταν ο πρώτος θάνατος στην περιοχή εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Sky News Australia.