Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Ράκελ Γουέλς (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, η Ράκελ Γουέλς (Raquel Welch), η θρυλική Αμερικανίδα ηθοποιός και seχ symbol της δεκαετίας του '60.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ο μάνατζέρ της ανακοίνωσε ότι η Ράκελ Γουέλς πέθανε ειρηνικά το πρωί της Τετάρτης (15/2), μετά από σύντομη ασθένεια.

Το Deadline αναφέρει ότι τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσαν και από τη Media 4 Management.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, συχνά πιστώνεται ότι άνοιξε το δρόμο για τις σύγχρονες ηρωίδες δράσης στις ταινίες του Χόλιγουντ.

Γεννημένη ως Jo Raquel Tejada στο Σικάγο, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1940, η Γουέλς μετακόμισε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια όταν ήταν μικρή. Αναδείχθηκε νικήτρια σε καλλιστεία εφήβων, σπούδασε στο San Diego State με υποτροφία θεατρικών τεχνών, ενώ εργάστηκε και ως παρουσιάστρια τοπικών μετεωρολογικών εκπομπών, προτού αρχίσει να κάνει guest σε κλασικές τηλεοπτικές σειρές όπως το "McHale's Navy", το "Bewitched", το "The Virgίnian" κ.α.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ήρθε ως Cora στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία επιστημονικής φαντασίας "Fantastic Voyage" του 1966.

Η φήμη της εκτοξεύτηκε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με τη συμμετοχή της σε ταινίες όπως Fantastic Voyage (1966), "One Million Years B.C." (1966), "Lady in Cement" (1968), "Myra Breckinridge - Το φλoγερό αγoρoκόριτσo" (1970), "The Beloved" (1971), "Hannie Caulder" (1971), "Fuzz" (1972), "Kansas City Bomber" (1972) κ.α.


Η wikipedia αναφέρει ότι εμφανίστηκε σε μία σειρά περίπου 65 ταινιών. Το Deadline σημειώνει ότι πρωταγωνίστησε σε 30 ταινίες και δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων περίπου δώδεκα εμφανίσεων στο "The Tonight Show" με παρουσιαστή τον Johnny Carson.

Ήταν κάτοχος Χρυσής Σφαίρας για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "The Three Musketeers - Ο Ντ' Αρτανιάν και οι 3 σωματοφύλακες" (1973).

Υπήρξε, επίσης, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική ταινία "Right to Die" (1987).


Διάφορα περιοδικά την έχουν κατατάξει, κατά καιρούς, σε υψηλές θέσεις σε λίστες με τους πιο σeξι ηθοποιούς όλων των εποχών. 

Η Ράκελ Γουέλς παντρεύτηκε 4 φορές και απέκτησε δύο παιδιά, το γιο της Damon και την κόρη της Tahnee, η οποία είναι, επίσης, ηθοποιός.