Breaking News

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»: Πέθανε ο ηθοποιός Tom Sizemore (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Tom Sizemore, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Saving Private Ryan - Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» και «Black Hawk Down», ενώ υποδύθηκε δεκάδες άλλους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Variety, ο Tom Sizemore είχε καταρρεύσει στις 18 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό ανεύρυσμα ως αποτέλεσμα εγκεφαλικού. Ο Sizemore παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση από τότε και βρισκόταν σε κώμα υπό εντατική θεραπεία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 3 Μαρτίου σε νοσοκομείο της πόλης Μπέρμπανκ, στην Καλιφόρνια.

Ο μάνατζέρ του Charles Lago επιβεβαίωσε ότι απεβίωσε όταν η οικογένειά του αποφάσισε την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης.

«Με μεγάλη θλίψη και στεναχώρια πρέπει να ανακοινώσω ότι ο ηθοποιός Thomas Edward Sizemore ("Tom Sizemore"), ηλικίας 61 ετών, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στο νοσοκομείο St Joseh’s Burbank. Στο πλευρό του βρισκόταν ο αδελφός του Paul και τα δίδυμα αγόρια του Jayden και Jagger (17 ετών)», δήλωσε ο Charles Lago.

Ο Lago είχε αναφέρει το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου, ότι «οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει άλλη ελπίδα και συνέστησαν να αποφασίσουν το τέλος της ζωής του».

«Είμαι βαθιά λυπημένος για την απώλεια του μεγάλου αδερφού μου Tom. Είχε επηρεάσει τη ζωή μου περισσότερο από οποιονδήποτε γνωρίζω. Ήταν ταλαντούχος, αγαπούσε, έδινε και μπορούσε να σε διασκεδάζει ατελείωτα με την εξυπνάδα και την ικανότητα αφήγησής του. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε και θα μου λείπει πάντα», δήλωσε ο αδερφός του Paul Sizemore.

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ στις 29 Νοεμβρίου 1961, ο Tom Sizemore μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το δρόμο της υποκριτικής τη δεκαετία του '80.  Το 1989 εμφανίστηκε στην ταινία «Born on the Fourth of July» του Oliver Stone, με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise.

Υποδυόταν συνήθως το ρόλο του σκληρού άντρα και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 με ταινίες όπως «Harley Davidson and the Marlboro Man», «Passenger 57», «True Romance» και «Natural Born Killers». 

Το 1998, πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Tom Hanks στην πολεμική ταινία «Saving Private Ryan - Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» του Steven Spielberg, όπου υποδύθηκε τον λοχία Mike Horvath. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


To 2001, είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Black Hawk Down - Μαύρο γεράκι: Η κατάρριψη», την οποία σκηνοθέτησε ο Ridley Scott.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Michael Mann, Martin Scorsese, Peter Hyams, Carl Franklin, Oliver Stone, Ridley Scott και Michael Bay.

Ο Sizemore είχε δώσει μάχη με τον εθισμό του στις ουσίες. Το 2007 συνελήφθη για κατοχή μεθαμφεταμίνης και το 2019 για κατοχή «διάφορων παράνομων ναρκωτικών». Νωρίτερα, το 2003, είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία με θύμα μία πρώην σύντροφό του.