Breaking News

Η ιταλική δραματική σειρά «Όταν τελείωσε ο πόλεμος» κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ3 (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την ιταλική δραματική σειρά μυθοπλασίας «Όταν τελείωσε ο πόλεμος - La Guerra è finita», οκτώ ωριαίων επεισοδίων, προβάλλει η ΕΡΤ3 κάθε Δευτέρα, στις 21:00.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Ιταλία, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αναφέρεται στην τραγωδία των στρατοπέδων εξόντωσης.

Οι λίγοι επιζώντες επιστρέφουν σπίτι τους. Για κάποια από τα μικρά παιδιά και τους εφήβους που έζησαν την φρίκη του πολέμου, δεν υπάρχει οικογένεια για να τους περιμένει.

Αυτή είναι η δικιά τους ιστορία, αλλά και η ιστορία μερικών γενναίων ενηλίκων, που βοήθησαν τους νέους να επιστρέψουν σιγά-σιγά στη ζωή τους, νικώντας τα φαντάσματα του παρελθόντος.


Eπεισόδιο 2 - Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 21:00

Ο Ντάβιντε ζητά από τον Μπεζότσι, τον διευθυντή της εταιρείας κατασκευής μηχανών όπου εργαζόταν, να μεσολαβήσει ώστε να συνεχίσουν να μένουν το κτήμα, αλλά δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Ωστόσο, οι Τερέντσι είναι φίλοι της οικογένειας της Τζούλια. Έτσι, αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι της, παρόλο που αυτό σημαίνει να μιλήσει στη μητέρα της και να ανοίξει μερικές οδυνηρές πληγές: ο πατέρας της συνελήφθη για συνεργασία με τους ναζί και παρότι η Τζούλια τον αγαπάει, δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τερέντσι οδηγεί σε αδιέξοδο, αλλά στην αίθουσα αναμονής, η Τζούλια συναντά τον Στέφανο Νταλ' Άρα, έναν νεαρό δικηγόρο που γοητεύεται από την Τζούλια και αποφασίζει να πάει στο κτήμα για να ρίξει μια ματιά...

Στο προηγούμενο επεισόδιο (Eπεισόδιο 1 - Δευτέρα 10/7)

Απρίλιος 1945. Η Ιταλία μόλις απελευθερώθηκε από τη ναζιστική κατοχή και οι Εβραίοι που κατάφεραν να επιβιώσουν από τον ναζιστικό διωγμό αρχίζουν να επιστρέφουν στην Ιταλία από τα στρατόπεδα. Συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Ο Ντάβιντε, πρώην μηχανικός και τώρα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, πηγαίνει στα σύνορα για να αναζητήσει τον γιο του Ντανιέλε, που είχε συλληφθεί δύο χρόνια νωρίτερα με τη σύζυγό του, Ενρίκα. Δεν υπάρχει ίχνος του Ντανιέλε, αλλά στη θέση του υπάρχει ένα μικρό αγόρι της ίδιας ηλικίας, ο Τζιοβάνι, ο οποίος είναι μουγκός λόγω του ψυχικού τραύματος που υπέστη. Ο Ντάβιντε τους πηγαίνει στο Μιλάνο, όπου ελπίζει να μπορέσουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή όλων μόλις έχει ξεκινήσει...

Σκηνοθεσία: Michele Soavi
Πρωταγωνιστούν: Michele Riondino, Isabella Ragonese, Andrea Bosca, Carmine Buschini.