Breaking News

Στίβος: «Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο - «Το ήθελα αυτό το μετάλλιο» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ελίνα Τζένγκο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της μια ακόμη σπουδαία διάκριση. Αργά το απόγευμα της Κυριακής (16/7), η αθλήτρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στις γυναίκες Κ23 με βολή στα 60,73 μ. χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην 14η στάση στην ιστορία του θεσμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, ένα χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και δύο από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20, πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έκανε αγώνα… υπομονής, αφού φάνηκε πως δεν της αρκούσε μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά ήθελε και μια επίδοση πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε με 56,45 μ., συνέχισε με άκυρο και πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια, βολή που της έδινε έτσι κι αλλιώς το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια έβγαλε άκυρες τις δύο προσπάθειες που ακολούθησαν αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη που ήταν και η μεγαλύτερη (60,73 μ.). 

Η Τζένγκο χάρισε στην ομάδα μας το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο χρυσό και το 33ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στον ακοντισμό των γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους Άνδρες.


Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εσθονή Τούγκι με 57,62 μ. και το χάλκινο η Άνι Άλανεν (Φινλανδία) με 56,67 μέτρα.

«Στον τελικό μπήκα αγχωμένη, σε αντίθεση με τον προκριματικό που ήμουν χαλαρή και βγήκε εύκολα μια καλή επίδοση. Το ήθελα αυτό το μετάλλιο και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο αν έκανα λάθη. Με τα δύο άλλα κoρίτσια είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ήθελα όμως και μια βολή πάνω από τα 60,00 μ. δε μου έφταναν τα 59,00 μέτρα. Τώρα μπορώ να πάω να πιώ μπύρες», είπε γελώντας η Ελίνα Τζένγκο και εξήγησε: «Έφυγε ένα βάρος, γιατί η χρονιά είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Σίγουρα ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι για τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Θεωρώ πως αν διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη που κάνω στη διάρκεια του αγώνα θα μπορέσω να ρίξω μακριά. Και η σημερινή βολή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη».

«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Ήμουν η τελευταία που αγωνιζόμουν και ήταν όλοι στο στάδιο. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο είδα πως η Δόση είχε πάρει μετάλλιο και τρελάθηκα από τη χαρά μου... Τώρα έχω μπροστά μου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα μπαίνουμε σε τροχιά Παγκοσμίου. Γενικά φέτος έχω κάνει αρκετούς αγώνες. Περισσότερο με έχουν κουράσει τα ταξίδια και όχι τόσο οι αγώνες, ωστόσο κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να το συνηθίσω», πρόσθεσε.


Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, όσα κατέκτησε και η αποστολή που μετείχε πριν δύο χρόνια στους αγώνες του Ταλίν.

Η Ελλάδα κατέλαβε τη 12η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με τη Μ. Βρετανία να βρίσκεται στην κορυφή με 14 (7-3-4), τη Γαλλία στη δεύτερη θέση με 15 (6-4-5) και την Ολλανδία στην τρίτη με 9 (4-3-2). Συνολικά 23 χώρες κατέκτησαν έστω κι ένα μετάλλιο, ανάμεσα τους και η Κύπρος που κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.