Breaking News

Σεισμός στο Μαρόκο: Πάνω από 2.000 οι νεκροί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανείπωτη τραγωδία στο Μαρόκο, όπου αυξάνονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (8/9)...

Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ, που προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές, είχε επίκεντρο στην οροσειρά High Atlas στο κεντρικό Μαρόκο, 71 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαρακές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, η νεότερη ενημέρωση από τις Αρχές (αργά το βράδυ του Σαββάτου 9/9) κάνει λόγο για 2.012 νεκρούς και τουλάχιστον 2.059 τραυματίες, ανάμεσά τους οι 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η πλήρης έκταση των θυμάτων και των ζημιών δεν μπορεί να γίνει ακόμη γνωστή, λόγω του εκτεταμένου αντίκτυπου του σεισμού.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ' κινητοποίησε τις ομάδες έρευνας και διάσωσης του στρατού για να βρουν και να σώσουν τυχόν επιζώντες, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και drones.

Να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και στη γειτονική Αλγερία, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο του NBC News.