Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Terry Carter (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Terry Carter, γνωστός για τους ρόλους του ως συνταγματάρχης Tigh στο αρχικό "Battlestar Galactica" και ως λοχίας Joe Broadhurst στη σειρά "McCloud".

Σύμφωνα με το Deadline, ο Terry Carter άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (23/4) στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του στους New York Times...


Γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου 1928, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Carter «έσπασε» τα χρωματικά εμπόδια από την αρχή της μακράς καριέρας του.

Ήταν ένας από τους πρώτους μαύρους ηθοποιούς που είχε τακτικές εμφανίσεις σε τηλεοπτική σειρά και συγκεκριμένα στην κωμωδία "The Phil Silvers Show", όπου έπαιξε σε 92 επεισόδια από το 1955 έως το 1959. 

Εννέα χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος παρουσιαστής ειδήσεων της Νέας Αγγλίας στη «μαύρη» τηλεόραση, για το WBZ-TV Eyewitness News στη Βοστώνη, όπως και κριτικός κινηματογράφου του σταθμού, από το 1965 έως το 1968.

Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος στο Χόλιγουντ ήταν ως ντετέκτιβ Jaffie στην τηλεοπτική ταινία "Company of Killers" (1970).

Τη δεκαετία του '70 ήρθαν οι πιο σημαντικοί τηλεοπτικοί του ρόλοι, ξεκινώντας με την ερμηνεία του λοχία Joe Broadhurst στη σειρά "McCloud", όπου πρωταγωνίστησε από το 1970 έως το 1977.

Έγινε πιο γνωστός παγκοσμίως για τον ρόλο του ως συνταγματάρχης Tigh στην αυθεντική σειρά επιστημονικής φαντασίας "Battlestar Galactica" (1978-1979) του ABC. Επανέλαβε τον ρόλο του στην ταινία "Battlestar Galactica" του 1978, σε σενάριο Glen A. Larson και σκηνοθεσία Richard A. Colla...


Το 1980, ο Carter εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών, όπου υπηρέτησε δύο θητείες. Τρία χρόνια αργότερα, εισήχθη στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όπου υπηρέτησε στην Επιτροπή Ντοκιμαντέρ και στην Επιτροπή Ξένων Ταινιών για τα Όσκαρ. 

Το 1985, ο Carter έλαβε ένα βραβείο Emmy στο Λος Άντζελες για το "K*I*D*S", μια τηλεοπτική μίνι σειρά που δημιούργησε, παρήγαγε και σκηνοθέτησε.

Αργότερα παρήγαγε και σκηνοθέτησε το "Jazz Masters", μια σειρά από βίντεο - πορτρέτα δώδεκα σπουδαίων καλλιτεχνών της τζαζ για το κρατικό κανάλι TV2 της Δανίας. 

Το 1988, ο Κάρτερ παρήγαγε και σκηνοθέτησε το βραβευμένο τηλεοπτικό μιούζικαλ ντοκιμαντέρ "A Duke Named Ellington" - με υποψηφιότητα για Emmy - για τη ζωή και το έργο του Αμερικανού συνθέτη, ενορχηστρωτή, πιανίστα και θρύλου της τζαζ, Duke Ellington.

Το πραγματικό του όνομα ήταν John Everett DeCoste. Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης άφησε πίσω του τη σύζυγό του Etaferhu Zenebe-DeCoste, τα δύο παιδιά του, την κόρη της συζύγου του και μια εγγονή. Είχε την ατυχία να χηρέψει δύο φορές, καθώς είχαν προηγηθεί οι θάνατοι των πρώην συζύγων του Anna DeCoste (1964-1990) και Beate Glatved DeCoste (1991-2006).